Nem kell mindent elhinni amit a Zinterneten olvasol!

A legnépszerűbb áprilisi tréfának szánt hírek, amik szárnyra kaptak és sokan tényként kezelik és a mai napig megosztják.

Az oroszlán kölyköt cipelő elefánt

Elefant oroszlan
Az elefánt aki az oroszlán kicsinyét átviszi az úton, hogy mihamarabb vízhez jusson. Még sztorit is kerekítettek az egyébként digitálisan összevágott képhez, amit 2018-ban áprilisi tréfaként tett közzé a dél afrikai Kruger Nemzeti Park.

Full Story.

Alabama kerekíti a Pi értékét

Pi

Egy 1998-as történet, melynek számos változatával találkoztam már én is. A Mark Boslough pszichológus által kreált álhír szerint Alabama államban hivatalosan is "megváltoztatták" a Pi értékét 3-ra. (De most komolyan?!?!) A szerző eredeti célja az Alabamai törvénykezés kifigurázása volt, azonban a hír óriási népszerűséget kapott és különböző változatokban jelent meg miszerint a kerekítésből adódó hibákból a mérnökök tanácstalanul vakarták a fejüket a hídépítésnél, ahol nem ért össze a híd két vége...
Full Story.

Voltswagen

Pi

A több, mint 60 éves Volkswagen cég figyelemfelkeltő marketing fogásként közölte hogy 66 év után névváltoztatásra készül és ezentúl Voltswagen néven folytatják a működést. Mindenki ítélje meg maga, mennyire jó marketing fogás volt. Mindenestre a figyelmet felkeltette, majd a PR részleg hivatalos bocsánatkérésével zárult.

Full Story.

Spagetti szüret

Pi

A nagyszüleink generációjának is volt humorérzékük. 1957-ben a BBC közölt egy cikket, miszerint az évi spagetti termés különösen gazdag volt Svájzban. Sőt mi több egy videót is közzétettek, ahol asszonyok 'szüretelik' a spagettit fáról, bokorról ahonnan csak lehet. Mit lehet ehhez hozzátenni..... a tarhonyakombánjnak hasznát vették volna :D

Full Story és video

A BMW újabb ragyogó fejlesztése

Pi

Szintén a figyelemfelkeltő, népszerűségnövelő marketing kampányok egyike a 2019-ben a BMW által közzétett hír, miszerint új fejlesztésük a "Lunar Paint" olyan festék, amely a hold fényéből táplálkozva képes tölteni az elektomos meghajtású járműveket.

Full Story

Moo R kód

Pi

A Yeo Valley Organic cég Moo R kód fantázianévvel ellátott QR kódokat borotvált a tehenekre, amik beolvasás után a tehén profiloldalára navigálnak. A cél az organikus termelésre felhívni a figyelmet.... És mi ebben a vicc, hát az hogy ez a sztori IGAZ :).

Full Story