Miért olyan jó érzés erdőben lenni?

Talán te is érezted már, hogy egy nagy túra alatt megmagyarázhatatlan nyugalom tölt el. Az erdőterápia gyakorlata, a természetjárás tudományosan bizonyított testi-lelki jótékony hatására épül, mely segít a kikapcsolódásban, a stresszoldásban és az energiaraktárak feltöltésében.

A 80' években japán és dél koreai kutatók vizsgálták az erdőterápia pozitív egészségügyi hatásait. A fák között töltött idő nyugtató neuro-pszichológiai hatásai csökkentik a stressz hormon szinjét, erősítik az immunrendszert, csökkentik a vérnyomást, fokozzák a koncentráció készséget, jótékony hatással vannak az alvászavarokra. A természetfürdőzés ("forest bathing", vagy "Nature teraphy") gyökerei a japán kúltúrában keresendőek. A Shinrin-yoku javaslatai szerint az alábbi egyszerű iránymutatásokat kell követnünk ahhoz, hogy testünk és lelkünk feltöltődjön.

  • Hagyd otthon a mobilt, fényképezőt és minden egyéb kütyüt, ami megakadályoz abban, hogy az élményre koncentrálj!
  • Ne legyenek elvárásaid, ne legyen célja a kirándulásnak! Bolyongj céltalanul, hagyd, hogy az érzékeid vezessenek az úton!
  • Gyakran állj meg és csodáld meg alaposabban a körülötted lévő természeti értékeket, legyen az egy falevél, egy kő vagy éppen egy növény!
  • Pihenj meg egy kényelmes helyen és koncentrálj a téged körülvevő hangokra! Figyeld meg a madarak és egyéb élőlények hogyan reagálnak a közelségedre!
  • Ha nem egyedül kirándulsz, eggyezetek meg abban, hogy a beszélgetést felfüggesztitek az energetizáló túra végéig!

Természetes anyagok a lakásban

A környezetbarát és természetes anyagok használata, jelenléte az utóbbi időben különösen nagy figyelmet kap. Nem csak a környezetre gyakorolt megterhelő hatásai miatt érdemes a mesterséges anyagok helyett a természetes anyagokat részesíteni előnyben az otthonunk berendézésekor. Élettani hatásait tekintve a természetes lakberendezési tárgyak az otthonunkban biztosítják az erdőterápiához hasonló pozitív élményeket.

De nézzünk néhány konkrét érvet ami az eco-lakberendezés mellett szól:

  • Sosem megy ki a divatból. A márvány, a fa, a terrakotta minden otthonba beillő változataival találkozhatunk. Luxus minőséget, kifinomúlt stilust sugároznak.
  • Egészségtudatos és környezetbarát döntés. Abban a korban, amikor a fejlődés nem minden esetben jelent egyet a jóléttel különösen fontos mindent megtennünk a testi-, lelki egészségünk megóvása érdekében. Az építőparban évtizedekkel ezelőtt használt káros anyagok, mint például az azbeszt, mára már kikerültek a kereskedelmi forgalomból, de számos új mesterséges anyaggal találkozunk a boltok polcaink, melyek potenciális veszélyt jelentenek ránk és gyermekeinkre. A természetes anyagokból készült tárgyak minden esetben biztonságos és jó megoldást jelentenek.
  • Időtálló. A természetes anyagokból készült lakberendezési és lakásdekorációs tárgyak gyakorta sokkal ellenállóbbak a műanyag társaiknál. Még ha a sok éves használat meg is látszik rajtuk ez inkább hat kellemesen patinásan, mintsem viseltesnek.
  • Univerzális megoldás. Bármilyen stilus álljon közel hozzánk a természetes anyagok közül biztosan találunk otthonunkba illőt. A beton, gránit, fa tárgyak számos színben, kialakításban megtalálhatóak.

A mi filozófiánk is a természet közelségén alapul. Minden termékünk felelős gazdálkodásból származő faanyagból készül.

Tekintse meg termékeinket a webáruházunkban!
Kövessen minket facebookon, instagramon!