Ismét műhely fotókat osztunk meg Veletek. Most a Narnia névre keresztelt asztal fotó sztoriját mutatjuk meg.

Az asztal paraméterei:

  • Anyaga: 80 év körüli diófa gyökér
  • Asztallap: 100 cm átmerőjű üveglap
  • Magasság: 52 cm
  • Lábak: Hairpin lábak

Az anyagválasztást illetően egy gyökérzetből készült asztal mindig sokkal nagyobb értéket képvisel és igazi kuriózum. Egyrészt a gyökérzetet a kivágás után kemény munkával kell kiszabadítani a földből, másrészt gondos odafigyelést igényel, hogy értékes részek ne sérüljenek és esztétikus vonalvezetésű "lapot" kaphassunk a szeletelés során.

Tölgyfa étkező asztal

Miután embert próbáló munkával a gyökérzet a műhelybe került elkezdődött a szeletelés, előkészítés, szárítás. Több, mint egy évet száradt, hogy a felesleges víz távozzon belőle és ezáltal feldolgozható faanyagot kapjunk.

Tölgyfa étkező asztal

Szeletelés során kilakoltatásra is sort került. A különleges járatokat ezek a kis lények rágják a fába, viszont további munkájukra már nincs szükség így a fa állapotának megóvása érdekében a faanyagok kezeljük, a "lakókat" elköltöztetjük.

Tölgyfa étkező asztal

Miután a fa feldolgozható állapotúra száradt elkezdtük a csiszolást, polírázást és olajozást. A keményfa olajjal történő kezelés nem csak védelmet ad az asztallapnak, de a fa igazi színeit is kiemeli.

Tölgyfa étkező asztal

Már korábbi termék leírásokból tudhatjátok, hogy minden asztalunkhoz a lábak is nálunk készülnek. Ennek az oka egyrészt, hogy így pontosan olyan formájú, alakú, színű, stílusú lábat kap a termék amilyet elképzeltünk, másrészt pedig a masszív 5-8 cm vastagságot is elérő egyedi asztallapok megtartásához strapabíró, stabil lábakra van szükség. A tömeggyártott lábak sokszor ezt a terhelést nem bírják.

Tölgyfa étkező asztal

A természetes szélek szépségét megtartva, de a használhatóság fokozás végett egy üveglappal egészítettük ki az asztalt. (Az üveglap levehető.)

Tölgyfa étkező asztal

És végül a kész asztal. Keresztelő után a NARNIA nevet kapta.

Tölgyfa étkező asztal

További képek a webshopban.Egyedi asztal rendelés ITT
Ha tetszik az eredmény és Te is szeretnéd otthonodat kutyafája termékekkel szebbé tenni, látogass el webshopunkba és nézd meg az aktuális kínálatunkat, falióráinkat, asztalainkat.

Bár minden termékünk egyedi, ha mégis saját elképzelés megvalósítására kérnél árajánlatot, keress minket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy küldj üzenetet facebook oldalunk


Olvass további fotó sztorit egyedi készítésű asztalainkról: ITT!